Welkom op de site van “vraag het VOS“. Vernieuwingen en Oplossingen door Schoolkinderen.

Met “Vraag het VOS” kunnen leerlingen van de basisschool aan het werk met vragen en opdrachten vanuit het bedrijfsleven en instellingen uit de Noordoostpolder. De leerlingen kunnen met hun eigen talenten, creatief en analytisch denken vernieuwende oplossingen bedenken die bijdragen aan doelen op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en gezondheid.

Binnen elke organisatie ontstaan regelmatig vraagstukken die vragen om een innovatieve, creatieve en/of analytische aanpak. Op de website “Vraag het VOS” kan een bedrijf of instelling een vraagstuk neerleggen bij leerlingen van de basisschool. Uw bedrijf kan op verschillende manieren informatie verstrekken over het bedrijf en de opdracht. Mogelijkheden zijn een bedrijfswebsite, een bedrijfsbezoek of een bezoek op school. De leerlingen kunnen dan aan de slag met de opdracht om voor jullie bedrijf of instelling een passende innovatieve oplossing te bedenken.

Het resultaat wordt door de leerlingen gepresenteerd op de website “Vraag het VOS” of op een manier, naar uw wens, die past bij de opdracht.

Door deze samenwerking maken leerlingen op de basisschool kennis met het bedrijfsleven in de Noordoostpolder en profiteert uw bedrijf van de innovatieve ideeën van basisschool leerlingen en kunt u ze enthousiasmeren voor uw vakgebied en bedrijf.

Op de site vindt u voorbeelden van uitgevoerde opdrachten en de resultaten.

Als u een opdracht heeft, kunt u die sturen naar: vraaghetvos@aves.nl.